De mensen

Frits Verhagen

Frits Verhagen studeerde in 1981 af aan de School voor Journalistiek in Utrecht. Tijdens zijn studie werkte hij als sportverslaggever voor de Hoofddorpse Courant en als correspondent Schalkwijk voor het Haarlems Dagblad. In 1980 begon hij samen met een vriend als ANP-correspondent in de regio Kennemerland, zowel voor het algemene nieuws als de rechtbank. Daarnaast werkt(e) hij als verslaggever voor de Hoofddorpse Courant. Ook schreef hij voor het Haarlems Dagblad. Sinds 1989 werkt hij samen met zijn vrouw onder de naam Tekstbureau Verhagen&Verhagen.  Sinds de zomer van 2013 heet ons bureau Ferme Teksten.

Media huren ons tekstbureau in voor het verslaan van rechtszaken, ons specialisme. Frits weet door zijn jarenlange ervaring veel van het Nederlands rechtssysteem en volgde grote zaken als de paskamermoord, de zaak Ferdi E. over de ontvoering van Gerrit-Jan Heijn en de snelkookpanmoord.  Frits werkt freelance voor de Hoofddorpse Courant als verslaggever bij de gemeenteraad in Haarlemmermeer. Hij volgt ontwikkelingen in Haarlemmermeer en rond Schiphol op de voet. 

Jeannine Verhagen

Jeannine Verhagen studeerde journalistiek in Amersfoort en behaalde in 1986 haar HBO-diploma. Tijdens haar studie liep ze stage bij de Evangelische Omroep en bij de afdeling public relations van Martinair. Ze bleef na haar opleiding nog een half jaar bij Martinair werken. Daarna was ze eindredacteur/verslaggever bij de Heemsteedse Courant, een huis-aan-huisblad. In 1989 begon ze samen met haar man Frits in Haarlem Tekstbureau Verhagen &Verhagen, nu dus Ferme Teksten. In dat jaar startte ze ook haar werk als ANP-correspondent, zowel voor de regio als voor de rechtbank. Ze verslaat niet alleen grote rechtszaken, zoals de Purmerlandmoorden en de vastgoedfraude, maar ook strafzaken die van regionaal belang zijn, zoals de Purmerendse seksbende. Verder schrijjft ze over allerlei verschillende onderwerpen. Ook schreef ze het boekje 'Onterecht zitten...en dan? over hoe detentie een leven kan ontwrichten. Dit is een uitgave van Narratio. Voor het boek 'Kracht in de Koepel' interviewde Jeannine beroepskrachten, vrijwilligers en gedetineerden over het werk van het Diaconaal Centrum voor het Gevangenispastoraat in Haarlem. Deze uitgave verscheen in september 2015. Jeannine geeft sinds 2014 workshops persberichten schrijven.